Inleiding

Door de koppeling met TRS van LVP Reserveringssystemen is het zeker dat producenten, impresariaten en theaters dezelfde verkoopinformatie hebben. Titel, uitvoerende, datum en tijdstip van de voorstelling liggen vast. Verkoopcijfers worden dagelijks volledig geautomatiseerd naar Podiumkunst.info (PKI) gestuurd. Uiteindelijk weten producenten en impresariaten met één druk op de knop gedetailleerd hoe de verkoop van de voorstellingen in hun portfolio verloopt. In het land, per regio en per theater. Via PKI is de actuele en exacte informatie beschikbaar over de gehele kaartverkoop.

TRS stuurt per voorstelling cumulatieve verkoopcijfers naar PKI. De standen die je in het dashboard in PKI ziet, zijn de totaalstanden (= cumulatief).  


Kenmerken van de koppeling tussen TRS en Podiumkunst.info

De koppeling vindt plaats tussen het TRS voorstellingsnummer en het Podiumkunstnummer uit PKI Dit Podiumkunstnummer is het unieke ID van een voorstelling en wordt gecreëerd wanneer de aanbieder voorstellingen invoert in PKI.

1) Gegevens en wijzigingen in TRS worden iedere 5 minuten verzonden naar PKI.

2) Voorstellingen uit PKI worden automatisch ingelezen in TRS. Bij het koppelen van voorstellingen wordt binnen TRS een lijst getoond van alle beschikbare (nog ongekoppelde) voorstellingen uit PKI waaruit je kunt kiezen. Hierbij wordt automatisch gefilterd op de juiste datum, zodat je direct de juiste voorstellingen ziet en het koppelen heel eenvoudig verloopt. Voordeel hiervan is dat je niet handmatig de nummers van de PKI voorstellingen over hoeft te nemen.


2.3.5.3 Het koppelen van voorstellingen uit TRS en PKI

Het koppelen van het Podiumkunstnummer met uw voorstellingen in LVP werkt als volgt.

1) Je gaat in TRS-Plan naar Ticketing - Activiteiten.

 2) Hier kies je de gewenste activiteit (voorstelling) en kiest in het menu links bij PKI voor “Koppelen”:

3) Er verschijnt een scherm waarin één of meerdere voorstellingen uit PKI staan weergeven. U kunt de juiste voorstelling selecteren aan de hand van de aanvangstijd. Je geeft vervolgens “OK” en de koppeling is voltooid.


NB1: In de kolom PKI zie je direct welke voorstellingen reeds gekoppeld zijn.

NB2: Bij het koppelen zie je binnen TRS direct een overzicht van de beschikbare voorstellingen in PKI die gekoppeld kunnen worden (oftewel welke in PKI zijn opgenomen). Je kunt dit overzicht ook terugvinden in het dashboard onder “Productieoverzicht”.