Voorstellingen koppelen in ITIX

Gewijzigd op Wed, 03 May 2023 om 01:46 PM

Door de koppeling met ITIX beschikken producenten, impresariaten en theaters over dezelfde verkoopinformatie. Titel, uitvoerende, datum en tijdstip van de voorstelling liggen vast. Verkoopcijfers worden dagelijks via een geautomatiseerde verbinding naar het DIP-platform gestuurd. Uiteindelijk weten producenten en impresariaten tot in detail hoe de verkoop van de voorstellingen in hun portfolio verloopt. Landelijk, per regio en per theater. Via DIP is de actuele en exacte informatie beschikbaar over de gehele kaartverkoop. ITIX stuurt per voorstelling cumulatieve verkoopcijfers naar DIP. Dat doen ze één keer per dag. De standen die je in het dashboard in DIP ziet, zijn de totaalstanden (= cumulatief).  

 

Gegevens en wijzigingen in het kaartverkoopsysteem ITIX worden dagelijks verzonden naar DIP. Daarvoor is het wel nodig om het Podiumkunstnummer op te halen uit DIP (= koppelen). Dit nummer is het unieke ID van een voorstelling en wordt gecreëerd wanneer de aanbieder haar voorstellingen invoert in DIP.

 

In ITIX vind je onder Beheer > Voorstellingen > (Theater)voorstellingen het veld Podiumkunstnummer (zie onderstaande afbeelding). Dit veld is nu nog leeg. ITIX zal op basis van overeenkomstige gegevens zoals titel, datum en locatie, automatisch de link leggen tussen de voorstelling in Itix en in DIP. Na het automatisch koppelen van de juiste voorstelling en het opslaan van je keuze, zal het uitwisselen van verkoopinformatie van die voorstelling automatisch plaatsvinden. Onderstaande afbeelding laat de ITIX interface zien en het veld waar het Podiumkunstnummer weergegeven wordt.

 

 

Lukt het automatisch koppelen van de voorstelling niet en zie je geen Podiumkunstnummer verschijnen, dan is het waarschijnlijk dat de betreffende producent (nog) niet is aangesloten bij DIP. Je kan dit gemakkelijk controleren door naar de website te gaan en op jouw dashboard te kijken of deze voorstelling in het overzicht staat.

 

Om er voor te zorgen dat de verkoop van wederverkopers wordt geëlimineerd, moet nog vastgelegd welke gasten wederverkoper zijn. In Itix is daarvoor het systeemkenmerk “wederverkopers” aangemaakt. Dit label dient aan de betreffende gasten te worden gekoppeld. Door het aanmaken van dit label, levert Itix de verkoop via deze gasten (wederverkopers) niet aan bij Podiumkunst.info. Dit betreffen momenteel Eventim en de NTK. 


Onder Adresboek > Bedrijven > Categorieën vind je de wederverkopers. Dit is een zogenaamde systeemcategorie, welke je niet kunt aanpassen of verwijderen. Bij Bedrijven kan je zoeken op Categorieën. Ook op de wederverkopers. Heb je een wederverkoper als DIP wederverkoper aangemerkt, dan worden alle nieuwe reserveringen automatisch aangemerkt als bedrijfsboekingen. Alleen reserveringen bij wederverkopers die bedrijfsboeking zijn, worden geëlimineerd uit de verkoopgegevens die naar DIP gaan. 

Was dit artikel nuttig?

Dat is fantastisch!

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Sorry dat we u niet konden helpen

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Laat ons weten hoe we dit artikel kunnen verbeteren!

Selecteer tenminste een van de redenen
CAPTCHA-verificatie is vereist.

Feedback verzonden

We stellen uw moeite op prijs en zullen proberen het artikel te verbeteren