Voorstellingen koppelen in LVP

Gewijzigd op Wed, 08 May 2024 om 03:51 PM

Inleiding

Door de koppeling met TRS van LVP Reserveringssystemen is het zeker dat producenten, impresariaten en theaters dezelfde verkoopinformatie hebben. Titel, uitvoerende, datum en tijdstip van de voorstelling liggen vast. Verkoopcijfers worden dagelijks volledig geautomatiseerd naar het DIP-platform gestuurd. Uiteindelijk weten producenten en impresariaten met één druk op de knop gedetailleerd hoe de verkoop van de voorstellingen in hun portfolio verloopt. In het land, per regio en per theater. Via DIP is de actuele en exacte informatie beschikbaar over de gehele kaartverkoop.

TRS stuurt per voorstelling cumulatieve verkoopcijfers naar DIP. De standen die je in het dashboard in DIP ziet, zijn de totaalstanden (= cumulatief).  


Kenmerken van de koppeling tussen TRS en DIP

De koppeling vindt plaats tussen het TRS voorstellingsnummer en het Dip-id of Podiumkunstnummer uit het DIP-platform. Dit nummer is het unieke ID van een voorstelling en wordt gecreëerd wanneer de aanbieder voorstellingen invoert in DIP.

1) Gegevens en wijzigingen in TRS worden iedere 5 minuten verzonden naar DIP.

2) Voorstellingen uit DIP worden automatisch ingelezen in TRS. Bij het koppelen van voorstellingen wordt binnen TRS een lijst getoond van alle beschikbare (nog ongekoppelde) voorstellingen uit DIP waaruit je kunt kiezen. Hierbij wordt automatisch gefilterd op de juiste datum, zodat je direct de juiste voorstellingen ziet en het koppelen heel eenvoudig verloopt. Voordeel hiervan is dat je niet handmatig de nummers van de DIP voorstellingen over hoeft te nemen.


Het koppelen van voorstellingen uit TRS en DIP

Het koppelen van het Podiumkunstnummer met uw voorstellingen in LVP werkt als volgt.

1) Je gaat in TRS-Plan naar Ticketing - Activiteiten.

 2) Hier kies je de gewenste activiteit (voorstelling) en kiest in het menu links bij PKI (zo heette het DIP-platform voorheen) voor “Koppelen”:

3) Er verschijnt een scherm waarin één of meerdere voorstellingen uit DIP staan weergeven. Je kunt de juiste voorstelling selecteren aan de hand van de aanvangstijd. Je geeft vervolgens “OK” en de koppeling is voltooid.


NB1: In de kolom 'PKI' zie je direct welke voorstellingen reeds gekoppeld zijn.

NB2: Bij het koppelen zie je binnen TRS direct een overzicht van de beschikbare voorstellingen in DIP die gekoppeld kunnen worden (oftewel welke in DIP zijn opgenomen). Je kunt dit overzicht ook terugvinden in het dashboard onder “Productieoverzicht”.


 

Was dit artikel nuttig?

Dat is fantastisch!

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Sorry dat we u niet konden helpen

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Laat ons weten hoe we dit artikel kunnen verbeteren!

Selecteer tenminste een van de redenen
CAPTCHA-verificatie is vereist.

Feedback verzonden

We stellen uw moeite op prijs en zullen proberen het artikel te verbeteren