Wil je een koppeling tot stand brengen tussen jouw kaartverkoopsysteem of boekingssysteem en Podiumkunst.info, neem dan onderstaande informatie plus de pagina over jouw soort systeem goed door, voordat je aan de slag gaat.


INLOG

Vraag de functioneel applicatiebeheerder om de inlog-gegevens. Deze zal in de regel voor nieuw te koppelen systemen twee inlogs verstrekken:

  • een API-user voor toegang tot de API-documentatie en voor het uitvoeren van API-calls,
  • een "gewone" user om in de applicatie de resultaten van een bepaalde test te kunnen bekijken.

Bestaat er reeds een koppeling voor jouw systeem en wil je wijzigingen of toevoegingen aanbrengen in de bestaande koppeling, dan kan alleen een van jouw gebruikers toegang geven tot de applicatie.


API-DOCUMENTATIE

De API-documentatie kun je bekijken op:

https://sandbox.podiumkunst.info/api
Op deze pagina kun je voor de informatie over autorisatie via OAuth terecht onder de link "3. Technische documentatie". Wij raden u aan om alleen de sectie "Toegang met cURL" door te nemen. De SDK is helaas niet up-to-date.

Voor alle andere documentatie klikt u door via de link "Direct naar de API functies". Op deze pagina staan alle beschikbare API-calls.

In principe is het de bedoeling, dat alle API-calls zowel voor json als voor xml werken. In de praktijk zijn de meeste koppelingen tot nu toe ingericht op basis van json. Mocht u met xml werken en een call tegenkomen, die in dit format niet goed werkt, neem dan gerust contact op met de applicatiebeheerder.


TESTOMGEVING

Sommige teksten in de API-documentatie verwijzen naar een verkeerde URL voor de testomgeving. De enige juiste testomgeving is:

https://sandbox.podiumkunst.info

Deze omgeving wordt dagelijks tussen 7:00 en 8:00 uur bijgewerkt naar de actuele data uit de productie-omgeving. De rest van de dag kun je werken met jouw testdata van die dag. De volgende ochtend worden die weer overschreven.


WERKWIJZE AANBIEDERS <> AFNEMERS

Binnen de applicatie Podiumkunst.info wordt onderscheid gemaakt tussen aanbieders (impresariaten en producenten) en afnemers (theaters en concertzalen).

Dit is hoe de taakverdeling voor onze gebruikers er uitziet:
1) Wij als stichting Podiumkunst.info voeren algemene gegevens in, zoals de theaters en hun bijbehorende zalen.
2) Aanbieders voeren alle producties en bijbehorende voorstellingen in: titel, datum, tijd, theater, zaal en eventueel aanvullende gegevens.
3) De theaters ontvangen wekelijks een e-mail waarin alle voorstellingen vermeld staan, waarvoor we nog geen kaartstand geregistreerd hebben, zodat zij deze kunnen koppelen middels het PKI-nummer.
4) Zodra de voorstelling gekoppeld is, kunnen de kaartstanden automatisch doorgegeven worden naar onze database.
5) Aanbieders halen deze kaarstanden vervolgens weer op voor hun eigen voorstellingen.

6) Aanbieders zetten voorstellen voor financiële afspraken klaar.

7) Afnemers ontvangen een e-mail als er een voorstel is gedaan, zodat ze kunnen goed- dan wel afkeuren.

8) Aanbieders ontvangen een e-mail met de reactie van de afnemer. Indien het voorstel is afgekeurd, kan een aangepast voorstel worden gedaan.


BELANGRIJKE TIJDSTIPPEN

Naast de sandbox wordt er dagelijks tussen 7:00 en 8:00 uur een tweede kopie van onze database gemaakt. Deze kopie dienst als basis voor alle overzichten die wij aan onze gebruikers versturen. Houd hiermee a.u.b. rekening bij het instellen van uw processen. Kaartstanden aanleveren kan daarom het beste voor 7:00 afgerond zijn als deze eenmaal daags worden doorgegeven. Kaartstanden ophalen doet u liefst na 8:00 uur, zodat de cijfers overeenkomen met onze overzichten.