Voorstellingen koppelen in Tixly

Gewijzigd op Wed, 03 May 2023 om 02:04 PM

Tixly en DIP hebben een api-koppeling waarmee ondermeer de verkoopstanden van het betreffende theater automatisch worden doorgestuurd naar het DIP-platform. Impresariaten en producenten kunnen hierdoor hun up-to-date kaartstand inzien, wat vele telefoontjes en e-mails scheelt per week.


HOE WERKT DE KOPPELING?

Tixly voert elke dag, om ongeveer 04:00 uur, de volgende taken uit:

  1. Alle voorstellingen/events per theater* worden uit DIP opgehaald en bijgewerkt in de Tixly lijst.
  2. Hierna wordt er een automatische mapping uitgevoerd (lees hieronder voor verdere informatie)
  3. Voor alle voorstellingen/events met een bevestigde mapping en waarop die dag verkoop is geweest, worden de volgende gegevens per voorstelling naar DIP gestuurd:
  • Verkopen per ticket type groep met de omzet | Verkopen zijn elke dag de som van het aantal verkochte aantal tickets, per kaartsoort van dit event. Daarmee komen ook de retouren door.
  • Reserveringen | Dit zijn nog niet betaalde orders
  • Blokkades
  • Zaalcapaciteit per rang

* Impresariaten en producenten voeren in DIP zelf hun producties en voorstellingen in. Dit staat los van het aanmaken van events in Tixly. Schrijfwijze van namen van events zijn daarom niet altijd gelijk in beide systemen, maar deze worden met elkaar verbonden door het unieke DIP-id dat aan de voorstelling wordt meegegeven.

 

HOE KOPPEL IK VOORSTELLINGEN/EVENTS IN TIXLY?
De voorstellingen/events uit DIP moeten worden gekoppeld aan die in Tixly. Tixly probeert het je gemakkelijk te maken door automatisch al het juiste event voor je te vinden door op datum en tijd te matchen. In het overzicht van alle events zie je links de DIP voorstellingen en rechts de Tixly events. De status van de koppeling van een event is te zien aan de linkerkant van het scherm:  • Auto mapped (geel) | Dit betekent dat er waarschijnlijk een mapping is gevonden die nog door een medewerker goedgekeurd moet worden. De mapping wordt gezocht op startdatum, tijd en mogelijk eventnaam.
  • No mapping found (rood) | De voorstelling uit DIP heeft het systeem niet automatisch kunnen matchen met een event in Tixly. In het rechter invoerveld kun je door te typen de events in Tixly doorzoeken. Deze kun je vervolgens mappen. Het kan voorkomen dat het niet lukt om handmatig het event toe te voegen. Dat kan verschillende redenen hebben: bijvoorbeeld door verplaatsingen, een afgelasting of een succesoptie (die de producent al heeft ingevoerd maar nog niet is doorgekomen in de planning van het theater).
  • Confirmed mapping (groen) |  Hier is de voorgestelde mapping (auto mapped) inmiddels bevestigd door de gebruiker.

Voor de events met een Confirmed mapping worden de gegevens elke nacht zoals hierboven doorgegeven aan DIP. De andere events worden dus pas doorgegeven als er een confirmed mapping is. Zorg ervoor dat je deze dus eerst bevestigd.

Een event kan meerdere keren in DIP staan. Bijvoorbeeld een cancelled/annulering event en een nieuwe datum. Bij events met de status anders dan ‘normaal’ wordt een rode (x) getoond. Een mouse over laat de status zien. 

Je kunt in de bovenstaande scherm via het zoekveld zoeken in de DIP namen. Om het scherm overzichtelijk te houden kun je tenslotte, met de schuifjes bovenaan, events uit het verleden en met een Confirmed mapping verbergen.


IK WIL OOK ZO’N KOPPELING! HOE GAAT DAT IN ZIJN WERK?
Als je als theater een koppeling wilt met DIP, geef dit dat aan in het registratieformulier. Ben je al lid van DIP, stuur dan een bericht naar support@dip.nl en laat je contactpersoon bij Tixly weten dat je een koppeling met DIP wil. DIP neemt hierna contact op met Tixly en levert hen de benodigde input om de api-koppeling te realiseren. Tixly maakt hierna de koppeling aan. Zodra deze is gerealiseerd testen we samen of alle data op de juiste manier binnenkomt.

Was dit artikel nuttig?

Dat is fantastisch!

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Sorry dat we u niet konden helpen

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Laat ons weten hoe we dit artikel kunnen verbeteren!

Selecteer tenminste een van de redenen
CAPTCHA-verificatie is vereist.

Feedback verzonden

We stellen uw moeite op prijs en zullen proberen het artikel te verbeteren