Producties aanmaken

Gewijzigd op Sun, 21 May 2023 om 11:42 AM

Hoe werkt het aanmaken van een productie?
Als producent heb je verschillende opties:

 1. Je bent lid van DIP én je wordt vertegenwoordigd door een impresariaat dat ook lid is van DIP. Dan hebben jullie allebei een eigen DIP-account, maar is het impresariaat in principe verantwoordelijk voor het invoeren van de producties en voorstellingen. 
 2. Je bent lid van DIP en wordt vertegenwoordigd door een impresariaat dat géén lid is van DIP. Dan ben je zelf verantwoordelijk voor het invoeren van de producties en voorstellingen.
 3. Je bent lid van DIP en wordt níet vertegenwoordigd door een impresariaat. Dan ben je zelf verantwoordelijk voor het invoeren van de producties en voorstellingen. 
 4. Je bent géén lid van DIP, maar wordt wél vertegenwoordigd door een impresariaat dat lid is van DIP. Dan kun je een ‘meekijk-account’ krijgen met een eigen DIP-inlog. Hiermee kun je zelf niets aanpassen of invoeren, maar wel je verkoopstanden inzien.
   

Let op: Is optie 1 van toepassing? Voer jullie producties en voorstellingen dan niet dubbel in. Als producent kun je natuurlijk wel je producties en voorstellingen invoeren die niet via het impresariaat lopen.

Hoe koppel ik één account aan meerdere impresariaten?
Het is mogelijk om één producentenaccount te koppelen aan meerdere impresariaten. Zo kun je gemakkelijk een productie – of een gedeelte ervan – overzetten van het ene impresariaat naar het andere. Dit kunnen wij op verzoek voor je doen. Stuur hiervoor een e-mail naar naar support@dip.nl.

Hoe maak ik een productie aan? 

We leggen het kort uit in deze video. Daaronder schrijven we de instructies uit.


 1. Vanuit het dashboard navigeer je in het linker menu naar ‘beheer’.

 2. Klik vervolgens op ‘producties’. 


 3. Om een productie aan te maken, klik je rechtsboven op ‘aanmaken nieuwe productie’. 

 4. Vul je de productiegegevens in.


Toelichting op een aantal invulvelden:


       Coproductie

Geef je aan dat je productie een coproductie is? Dan kun je coproducenten toevoegen. Zij kunnen dan ook de verkoopstanden van de betreffende productie inzien. Als je coproducent er nog niet tussen staat, neem dan contact op met support@dip.nl.  


Genre

In verband met de benchmarking is het belangrijk dat je het juiste genre invult. DIP vergelijkt jouw productie namelijk met het landelijk gemiddelde van andere producties met hetzelfde genre. Zo zie je hoe jouw productie het doet ten opzichte van soortgelijke producties.


Subsidies

Ontvang je structureel subsidie van het Fonds Podiumkunsten? Dan kun je dat hier aangeven. Wij kunnen de voorstellingen dan 1x per kwartaal voor je klaarzetten in hun verantwoordingsmodule. Op deze manier hoef je alles maar een keer in te voeren.

 1. Als je alle gegevens hebt ingevuld, klik je op ‘opslaan’. Je aangemaakte productie staat nu in het productieoverzicht.

Was dit artikel nuttig?

Dat is fantastisch!

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Sorry dat we u niet konden helpen

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Laat ons weten hoe we dit artikel kunnen verbeteren!

Selecteer tenminste een van de redenen
CAPTCHA-verificatie is vereist.

Feedback verzonden

We stellen uw moeite op prijs en zullen proberen het artikel te verbeteren