Hoe maak ik een productie aan?

Gewijzigd op Sun, 21 May 2023 om 10:47 PM

Bekijk onderstaande video voor een korte uitleg over het aanmaken van producties. Onder de video beschrijven we het proces ook stap-voor-stap.

1. Vanuit het dashboard navigeer je in het linker menu naar ‘beheer’.

2. Klik vervolgens op ‘producties’.

3. Het productieoverzicht laadt zich.

1. Om een productie aan te maken klik je rechtsboven op ‘aanmaken nieuwe productie’.

2. Als impresariaat vul je eerst in voor welke producent je een productie aanmaakt. Vervolgens vul je de productiegegevens in.

Een aantal velden verdienen wat toelichting:

Coproductie

Geef je aan dat je productie een coproductie is? Dan kun je coproducenten toevoegen. Zij kunnen dan ook de verkoopstanden van de betreffende productie inzien. Als je coproducent er nog niet tussen staat, neem dan contact op met support@dip.nl.

Genre

In verband met de benchmarking is het belangrijk dat je het juiste genre invult. DIP vergelijkt jouw productie namelijk met het landelijk gemiddelde van andere producties met hetzelfde genre. Zo zie je hoe jouw productie het doet ten opzichte van soortgelijke producties.

Subsidies

Ontvangt je structureel subsidie van Fonds Podiumkunsten? Dan kun je dat hier aangeven. Wij kunnen de voorstellingen dan 1x per kwartaal voor je klaarzetten in hun verantwoordingsmodule. Op deze manier hoef je alles maar een keer in te voeren.

1. Als je alle gegevens hebt ingevuld, klik je op ‘opslaan’. Je aangemaakte productie staat nu in het productieoverzicht.