Over DIP

Gewijzigd op Fri, 19 May 2023 om 02:31 PM

DIP staat voor Digitaal Informatieplatform Podiumkunsten.

Het is een centraal digitaal platform, waarbij een groot deel van de podiumkunstensector is aangesloten. De missie van DIP is eenvoudig: meer efficiëntie en volle zalen. Dat willen we bereiken met een digitale infrastructuur die werkprocessen stroomlijnt en data verzamelt en ontsluit. Oftewel: alle informatie in de sector over publiek, producties en financiële afspraken bundelen in één digitale oplossing.

Het DIP-platform bestaat uit:

• Verkoopmonitor | Hiermee kunnen programmeurs, marketeers en producenten met één druk op de knop kaartstanden en financiële tussenstanden aflezen per voorstelling of productie.

• Contractmodule | Met deze module kunnen programmeurs, marketeers en producenten op een slimme en efficiënte manier verschillende gestandaardiseerde contracten afsluiten. Alle financiële afspraken in één handig overzicht, plus inzicht in de recetteverdeling.

• In november 2023 wordt hier de Publieksmonitor aan toegevoegd: een digitale tool voor het centraal verzamelen en ontsluiten van publieks- en verkoopdata in de podiumkunstensector om zo data-driven-decisionmaking voor programmeurs, marketeers en producenten mogelijk te maken.

Om bovenstaande modules te laten werken, heeft DIP actieve koppelingen met de vele verschillende kaartverkoop- en boekingssystemen die podia gebruiken. Daardoor ontstaat een volledige database van geanonimiseerde verkoop- en productiedata. Op voorstellings-, productie- én genreniveau.

In totaal gebruiken al ruim 300 organisaties DIP: podia, impresariaten en producenten. En elke maand sluiten nieuwe partijen zich aan.

Met DIP worden we samen slimmer en efficiënter.