Gebruikers aanmaken en rechten toewijzen

Gewijzigd op Fri, 19 May 2023 om 02:29 PM

Hoe kun je gebruikers aanmaken en rechten toewijzen?
Als beheerder binnen jouw organisatie kun je zelf gebruikers aanmaken en hen de juiste rechten geven. Dit gaat als volgt:

1. Klik op ‘beheer’ in het linkermenu.

Er verschijnt een dropdownmenu.
2. Klik op ‘gebruikers’.

Er opent een overzicht met alle gebruikers met daarnaast het gekoppelde e-mailadres, de
    gebruikersrol en of de gebruiker een beheerder is of niet. Zoek je een specifieke gebruiker?
    In de zoekbalk kun je makkelijk op naam of e-mailadres zoeken.

3. Klik op 'aanmaken nieuwe gebruiker' om een gebruiker toe te voegen.

4. Voer het e-mailadres en de gegevens van de nieuwe gebruiker in.
*dit is een voorbeeld van de mogelijke rechten van een producent- of impresariaat gebruiker. Theaters hebben geen subsidiemodule.

5. Selecteer een gebruikersrol en ken de juiste rechten toe. Je kunt kiezen uit deze rollen:

1. Beheerder: krijgt rechten tot alles. Beheers kunnen bijvoorbeeld bepalen welke rechten theatergebruikers krijgen. Wil je geen beheerdersrechten meer? Vraag een DIP-medewerker om jouw rechten aan te passen.

2. Gebruiker: heeft bepaalde rechten binnen de organisatie. De beheerder kan in een matrix aanvinken wat van toepassing is:
    Inzage: geeft recht tot het inzien van de module
    Beheer: geeft recht tot het aanmaken en/of aanpassen van gegevens
    Accorderen: geeft recht tot het goedkeuren of afwijzen van facetten binnen de module.
  3. Externe API: is niet voor personen, enkel voor de koppeling van een ticketing- of boekingssysteem met DIP.

6. Klik op 'opslaan'. Het systeem stuurt vervolgens een inlog-e-mail naar het opgegeven e-mailadres van de nieuwe gebruiker. Diegene kan dan een wachtwoord aanmaken en daarmee inloggen.